HTML

képzeld, riport!

No comment?

Friss topikok

EU (kora: 53 év, foglalkozása: csősz, lakhelye: Brüsszel) az új magyar médiatörvény szankcionálásáról

2010.12.28. 14:35 anrecul

KR: Az elmúlt napok híradásai szerint Önök vizsgálatot kezdtek a magyar parlament által nemrégiben elfogadott médiaszabályozási törvény kapcsán.

EU: Most mondja meg, már karácsonykor sem lehet nyugta az embernek. Ahelyett, hogy otthon pihennénk, élveznénk a szabadságot, ilyenkor is kénytelenek vagyunk őrködni a rend felett.

 

KR: Szóval igaz a hír.

EU: Igen, vizsgálódunk, vizsgálódgatunk.

 

KR: Jutottak már valamire?

EU: A lankadatlan és minden részletre kiterjedő vizsgálat eredményeképp sikerült megállapítanunk, valóban létezik az új magyar médiaszabályozási törvény. Ezt nagyon fontos volt leszögeznünk, mielőtt bármiféle további intézkedést foganatosítunk – nehogy bármilyen meggondolatlan dolgot tegyünk, és ezzel támadási felületet biztosítsunk magunkon.

 

KR: És hogyan jutottak erre a megállapításra?

EU: Indirekt módon. Sokat tanakodtunk, mígnem a nyugati sajtó követeléseire válaszul a magyar kormány tagjai a minap kijelentették, hogy dehogy vonják vissza az új médiatörvényt. Ennek a kijelentésnek a fényében gyakorlatilag soha nem tapasztalt egyetértésben, 20 „igen” mellett és 6 „nem” ellenében megállapítottuk: ha valamit vissza lehet vonni, abból – nagy valószínűséggel – egyenesen következik, hogy azt a valamit előtte meg kellett szavazni. Ezzel izonyítottnak tekintjük az új törvény életbe lépését.

 

KR: Ezek után milyen bűntetésre számíthat Magyarország?

EU: Voltak, akik egyenesen kukoricára térdepeltették volna a magyarokat, de ez annyira túlzott, hogy ne mondjam, kegyetlen bűntetés lenne, ami nem méltó hozzánk! Mi, a jóérzésű többség még a gondolatától is elborzadtunk ennek, úgyhogy ez természetesen le lett szavazva. De ne higgyék, hogy megússzák, nagyon kemények leszünk. Bár a hivatalos bejelentésre később kerül sor, elárulhatom, végül a sarokba állítás mellett döntöttük, ami szintén egy eddig példa nélkül álló büntetés lesz.

 

KR: Milyen következményekkel járhat a „sarokba állítás”?

EU: Magyarország egészen bizonyosan kimarad a következő a fogócskából. De ez még hagyján. Nagy valószínűséggel még akkor is a sarokban kell állniuk, amikor mi uzsonnára megisszuk a habos kakaónkat és megesszük a sütit, és még gondolkodunk rajta, hogy csak az Esti mese után oldjuk fel a büntetést. Biztosak vagyunk benne, hogy Önök tanulni fognak ebből.

 

KR: Napokban veszi kezdetét a fél éves magyar elnökség. Esetleg már ez idő alatt érzékelhetünk az elmondottakból valamit?

EU: Á, dehogy, nem úgy van az. Most megyünk Önökhöz vendégségbe, nem illik az ilyesmi. Na de aztán utána! Amint véget ér a magyar elnökség, vagyis június 31-én, lecsapunk: közvetlenül utána szavazást kezdeményezünk, amelynek eredményeként összeállítjuk azt a munkacsoportot, akik kijelölik a döntéshozókat, akik az előzetes ütemtervet összeállítják, amelynek alapján a további intézkedésekre akciótervet dolgzunk ki arról, hogy mikor foglalkozunk a kérdéssel.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeldriport.blog.hu/api/trackback/id/tr492544074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása