HTML

képzeld, riport!

No comment?

Friss topikok

Köztársasági Elnöki Hivatal Titkársága (kora: 5 hónap, foglalkozása: stylist) a felelősökről

2011.01.04. 12:37 anrecul

KR: Tegnap egy interjúban Kiss Norbert, a Köztársasági Elnöki Hivatal Társadalmi Kapcsolatok Hivatalának vezetője Schmitt pál újévi köszöntőjéről annyit árult el, hogy azt maga az Elnök úr írta, de arról már nem volt hajlandó semmit sem mondani, hogyan kerülhetett ki a helyesírási hibáktól hemzsegő, többek között a Himnuszt is rosszul idéző szöveg írott változata a Hivatal honlapjára. Önök azért tudják, hogy ki a felelős, ugye?

Titkárság: Nem, nem tudjuk.

 

KR: Ezek szerint még nyomozzák, hogy ki lehet az?

Titkárság: Még nyomozzuk, hogy ki legyen az.

 

KR: Gondolom, ez csak nyelvbotlás volt. Hiszen ez már egy lefutott dolog, a hibát valaki már elkövetette.

Titkárság: Ez bizonyosan így van, viszont ebből még nem következik egyenesen, hogy ez a személy lesz az, akit hamarosan felelősségre fogunk vonni. Beláthatják, nem azért vettünk fel kitartó munkával egy hadseregre való új embert, hoztunk létre sok leleménnyel új poziciókat számukra, hogy most szépen sorban kirúgdossuk őket.

 

KR: Tehát olyan személyben gondolkodnak, aki az ominózus esetnél nem is volt a Hivatal állományában? Nem fog kilógni a lóláb?

Titkárság: Ez nem probléma. Visszamenőleges hatállyal felvesszük az illetőt, visszamenőleges hatállyal kap fizetést, prémiumot, szolgálati autót, és már lesz majd egy megrovása is, csak hogy láthassa mindenki, éberek vagyunk, semmilyen mulasztás nem kerüli el figyelmünket.

 

KR: És van már ötlet, ki viheti el a balhét?

Titkárság: Legelőször a Köztársasági Elnök úr általános iskolai magyar tanárára gondoltunk, ám ő sajnálatos módon már korábban elhalálozott, így vele nem tudnánk példát statuálni. Ügyhogy az ő személyét elvetettük és most további felelős után kutatunk.

 

KR: Vannak kritériumok, egyáltalán ki jöhet szóba erre a „munkakörre”.

Titkárság: Az illető legfeljebb egy, lehetőleg kommunikáció szakon szerzett diplomával rendelkezzen, csak egy idegennyelvet beszéljen, azt se tökéletesen és rendelkezzen valami erős, ám nehezen felgöngyölíthető MSZP-s kötődéssel.

 

KR: Miért nem beszélhet több nyelvet az illető, nem rendelkezhet több vagy más diplomával?

Titkárság: Hát, mert ezek a paraméterek felelnek meg nagyjából mindenkire nálunk most a hivatalban, szóval ha lenne egy ettől különböző munkatárs is közöttünk, még az a vád érhetne minket, hogy nem cseréltük le az előző kurzus összes emberét. Ennek pedig még a látszatát is szeretnénk kerülni. És még egyszer hangsúlyozom, nagyon fontos, az illetőnek legyen MSZP-s múltja, de csak valami nehezen kinyomozható, szintén az előbb elmondottak miatt.

 

KR: Miért kell egyáltalán MSZP-s múlt?

Titkárság: Hát, mert ilyen, a Köztársasági Elnököt és a Hivatalát lejárató piszokságot nyilvánvalóan csak egy szabotőr követhetett el.

 

KR: És mi lesz a sorsa ennek az embernek, miután felvették majd leleplezték?

Titkárság: Elbocsátjuk egy jó nagy végkielégítéssel, aminek persze nagy része adó formájában nálunk marad, ha-ha.

 

Szólj hozzá!

Címkék: schmitt pál

A bejegyzés trackback címe:

https://kepzeldriport.blog.hu/api/trackback/id/tr842559679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása